Dziękujemy za wsparcie Polskiemu Cukrowi S. A.

Fundacja im Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej pragnie z całego serca podziękować i wyrazić ogromną wdzięczność Krajowej Spółce Cukrowej S. A. za wsparcie 61. Zjazdu Cichociemnych i ich Rodzin, który odbył się w Starej Oranżerii Muzeum Łazienki Królewskie. Uroczystość w Teatrze Stanisławowskim uświetnił recital Marii Ludwiki Gabryś-Heyke.

Zjazd ten, mający tak długą i bogatą tradycję, odbył się dzięki Państwa zrozumieniu istoty i wagi takich historycznych spotkań.

Jesteśmy dumni, że w czasie spotkania w pięknych i zabytkowych wnętrzach w Starej Oranżerii mogliśmy przedstawić i zaproponować gościom do posiłku polski cukier wyprodukowany przez KSC SA. Spotkania Cichociemnych i ich Rodzin są organizowane od 61 lat. Pierwszy Zjazd odbył się w Poznaniu, a kolejne w Warszawie. Organizacją spotkań od 21 lat zajmuje się Jednostka GROM, która dziedziczy tradycje legendarnych skoczków. „Spotykamy się, by uczcić pamięć Cichociemnych, Spadochroniarzy Armii Krajowej, których tradycje dziedziczymy i z dumą kontynuujemy od 1995 roku” – mówi płk Mariusz Pawluk, dowódca Jednostki Wojskowej GROM. Fundacja im. Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej ma wielki zaszczyt współorganizować Zjazdy Cichociemnych i ich Rodzin od 2013 roku.