19 Lip

Grupa Rekonstrukcji Historycznej Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej

Miło nam poinformować, że 11 czerwca 2015 r. powstała Grupa Rekonstrukcji Historycznej Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej, która jest częścią Fundacji im. Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej. Jej głównym celem jest szeroko pojęte propagowanie, pamięci o Cichociemnych, uczestnictwo w uroczystościach historycznych oraz pomoc w ich organizacji, wystawianie stoisk historycznych, prowadzenie gier terenowych.
Ważnym częścią działalności Grupy jest opieka nad miejscami pamięci związanymi z Cichociemnymi. Równocześnie grupa zajmuje się rekonstrukcją akcji przeprowadzanych przez żołnierzy Armii Krajowej. Z uwagi na środowisko w jakim porusza się GRH Cichociemnych na porządku dziennym są ćwiczenia fizyczne, zajęcia z musztry wojskowej i taktyki. Celem jej członków jest jak najwierniejsze odtwarzanie wydarzeń w czym pomagają nam historycy jak i żyjący jeszcze Cichociemni.
Osoby zainteresowane współpracą z Grupą Rekonstrukcji Historycznej Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej
Zachęcamy do kontaktu GRH Cichociemnych Spadochroniarzy Armii Krajowej przez profil FB grupy bądź maila: grhcichociemnych@poczta.fm

Zachęcamy do zapoznania się ze zdjęciami z dotychczasowej działalności grupy  prezentowanymi w naszej Galerii.

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.